Waardeverbinder: Tool waarmee je cocreatie organiseert

Deze nieuwe webapplicatie helpt je om spullen en vrijwilligers te vinden en zo een cocreatie project te organiseren. Update: helaas intussen offline!

Update: helaas is dit artikel verouderd; de waardeverbinder lijkt niet meer online te zijn.

De Waardeverbinder is een online tool om vanuit een groep vrijwilligers snel en goedkoop een gezamenlijk initiatief te realiseren. Denk bijvoorbeeld aan het houden van een openlucht film, het bouwen van een werkplek, het organiseren van een concert of congres, of het inzamelen van spullen voor een goed doel.

Wil je co-creatie inzetten bij je project? (of wil je zelf aan toffe projecten meewerken?)
Zoek je vrijwilligers voor kortdurende klussen, of heb je nog spullen nodig?

Dan is dit een geweldige web applicatie om dat mee te organiseren!

https://www.youtube.com/watch?v=B6A4WjqbZPU

Op dit moment is het supergave Huis van Overvloed nog het enige project wat op de Waardeverbinder staat, maar dat gaat vast snel veranderen. De tools om de boel mee te organiseren zien er goed en handig uit.
Je kunt onder andere:

  • Je verlanglijstje voor spullen die je nodig hebt online zetten
    (en anderen kunnen aangeven wat ze je kunnen leveren)
  • Je project opknippen in kleine taken, waarbij anderen kunnen aangeven wat ze wanneer voor je willen doen
  • In een agenda aangeven wanneer je beschikbaar bent en wanneer je nog mensen zoekt
  • Dat maakt de Waardeverbinder een ontzettend goede tool om ook vrijwilligers Nieuwe Stijl bij je project te betrekken

Voorbeeldje:

Stel, ik ben met een groepje vrienden, en we willen een concert van ons favoriete bandje organiseren. Misschien willen we zelfs wel een maandelijks terugkerend feest.

Daarvoor heb je spullen nodig (drank en geluidsapparatuur bijvoorbeeld), mensen (die komen spelen, die achter de bar komen staan, die opbouwen en afbreken, die publiciteit maken) en een plek.

Met de Waardeverbinder kun je makkelijk alles opknippen. Je zet bijvoorbeeld op je verlanglijstje dat je een plek nodig hebt. En (tegen de tijd dat je weet op welke dag het waar plaats gaat vinden) dat je twee mensen nodig hebt om achter de bar te staan van 19.00 tot 23:00 uur, en drie van 23:00 tot 1:00 uur, omdat je denkt dat het dan drukker is. Ook zoek je twee mensen die de volgende dag willen poetsen, een geluidsman, enzovoorts.

Vervolgens vraag je iedereen die misschien mee wil helpen, om zich op de website aan te melden en een taak die ze bevalt uit te kiezen. Ze krijgen een herinneringsmailtje op de dag van te voren, en jij hebt altijd een overzicht van wie wat wanneer doet. Zonder dat je elke dag hele lijsten hoeft af te bellen!

…Uitproberen dus!

http://waardeverbinder.nl/

2 gedachten over “Waardeverbinder: Tool waarmee je cocreatie organiseert

Geef een reactie