Nieuwe regels ANBI vanaf 2014

Ben je een goed doel met de ANBI status, zodat je donateurs hun donaties van de belasting kunnen aftrekken? Dan gelden er vanaf 1 januari 2014 nieuwe regels voor je.
Voldoe je er niet aan, dan verlies je de ANBI status en daarmee veel donateurs!

Kort gezegd komt het er op neer dat elke ANBI (ook culturele) vanaf 1 januari 2014 een hoop gegevens op internet moet publiceren. Daaronder bijvoorbeeld:

  • Jaarverslag activiteiten
  • Hoofdlijnen beleidsplan
  • Beloningsbeleid (bestuurders en personeel)
  • FinanciĆ«le verantwoording
  • Meer details (inclusief uitzonderingen) vind je hier.

Als ANBI ben je niet verplicht om een eigen website te hebben; je mag ook publiceren op een gemeenschappelijke internetsite van bijvoorbeeld een brancheorganisatie. Maar dat het op internet gebeurt is wel verplicht.
Natuurlijk is het wel zo slim om een eigen website te hebben, al is het maar omdat je dan veel makkelijker donateurs werft. Mocht je nog geen eigen website hebben, gebruik dan deze aanleiding om daar wat aan te veranderen. Met AKA Design heb je een bureau met veel ervaring met ANBI instellingen.

Iedere ANBI heeft hier in juli een brief over gehad van de belastingdienst. Inmiddels dringt de tijd flink. Heb je de zaken nog niet geheel op orde, onderneem dan direct actie.

Geef een reactie