About

Wie is de ZZP’er achter AKA Design?
Woongroepcoach

Bas Thijs

“Bas Thijs is een creatieve generalist en duizendpoot.”

Wie ben ik?

Het is ontzettend leuk om iets te doen waar je goed in bent en waar je volledig achter staat.

In mijn geval duurde het lang voor ik er achter kwam wat dat was. Lange tijd dacht ik dat banen er zijn om te overleven, en vrijwilligerswerk om in vrijheid werkelijk zin aan je leven te geven. Een paar jaar geleden heb ik eindelijk ontdekt dat vrijheid, brood op de plank en zinvol werk samen kunnen gaan. Er is intussen zelfs een term voor uitgevonden: vrije werker.
Ik kwam er bovendien achter dat ik niet geschikt ben om elke dag hetzelfde te doen. Daarvoor heb ik teveel interesses, en, hooghartig gezegd, daarvoor kan ik te veel.

Ik richt me binnen het vakgebied communicatie op drie zaken:

Ik vind het ontzettend leuk dat ik mijn ervaring, kennis en capaciteiten in kan zetten om bestaande zelfstandigen en vrijwilligersorganisaties te versterken of om nieuwe organisaties en ZZP’ers op weg te helpen. Soms gaat het daarbij om kleine interventies of een enkele website, soms om langer lopende coaching trajecten. In alle gevallen voel ik me als een vis in het water: dit is iets wat ik begrijp, waar ik mijn passie in kwijt kan, mensen gelukkiger kan maken en onmiskenbaar waarde toe kan voegen.

Ervaring

AKA Design

AKA Design bestaat sinds 2007. In mijn portfolio kun je zien wat ik zoal maak en doe, ik zal je daar op deze pagina niet mee lastig vallen.
Ik hou me al sinds 1998 bezig met communicatie (webdesign, marketing, PR en sociale media) voor organisaties, zowel als vrijwilliger als in loondienst.

MVO

Maatschappelijk verantwoord ondernemen en sociaal ondernemerschap zijn voor mij belangrijke begrippen. Je kunt daar hier meer over lezen.

Coaching

Naast het specifieke coachen van ZZP’ers, non-profitorganisaties en anderen op het gebied van marketing heb ik bredere ervaring met coaching. Dat uit zich onder andere in mijn werk als Woongroepcoach.
Nadat ik startte met een studie Creatieve Therapie wilde ik inspiratie bieden op een directere manier dan via beeldend vormen.
Ik bied tegenwoordig inspiratie en coachingsessies aan, workshops onder de noemer dromen-denken-doen. Dat doe ik onder andere voor het Open Innovatie Festival in Den Bosch.
Ik heb mijn achtergrond in het onderwijs en ben bevoegd docent.

De persoon

Steekwoorden die ik van anderen vaak terug krijg:
Bevlogen, open, intelligent, creatieve omdenker, sociaal betrokken. Kan ingewikkelde concepten zo uitleggen dat iedereen ze begrijpt.
Groot inlevingsvermogen, maar niet bang om grenzen te stellen. Improvisatietalent met humor. Weet mensen te motiveren. Aardige gast bij wie je je op je gemak voelt.

Wat zeggen anderen over mij?

Lees verder wat anderen over mij zeggen.

Het bedrijf

Omdat ik, zoals je hier boven kunt lezen, meerdere producten heb als eenmanszaak, gebruik ik per product een andere naam. Zo is het voor mijn klanten helder in welke rol zij mij treffen. AKA Design is daarom een handelsnaam van AKA Communicatie.

Keurmerk Duurzaam OndernemerAKA Communicatie is door de gemeente Eindhoven gekroond tot winnaar van het zilveren Keurmerk Duurzaam Ondernemen 2011 & 2013.